TARİHÇE

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, akademik ve teknik altyapısı ile günümüzde Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri arasında yer almaktadır. Son yıllarda uluslararası üniversite olma yolunda atak yapan Üniversitemiz, dünyanın farklı ülkelerinden gelen pek çok öğrencinin de ilgi odağı olmuştur.

Üniversitemizin önemli görevlerinden biri de eğitim almak amacıyla üniversitemize başvuran uluslararası öğrencilere Türkçe öğretmektir.

2019 yılında faaliyete geçen SADEM, kurulduğu yıldan itibaren Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Türkçe öğretimi görevini yürütmeye devam etmektedir.  Her geçen yıl kapasitesini ve hizmet alanını genişleten Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi SADEM, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Erasmus, Mevlana, Fulbright gibi kurum/kuruluş, proje ve programları çerçevesinde yabancı öğrencilere Türkçe öğretimi hizmeti vermektedir.