1 Aralık 2023

SADEM'de Geleneksel Türk Kültürü Tanıtım Günleri

SADEM tarafından düzenlenen Geleneksel Türk Kültürü Tanıtım Günleri Etkinliği 17 Mayıs Çarşamba günü başladı...

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezinde (SADEM) tarafından düzenlenen 17-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenen "Geleneksel Türk Kültürü Tanıtım Günleri" etkinliği, 17 Mayıs Çarşamba günü saat:11.00’de yapılan açılış töreni ile başladı.

SUBÜ'den yapılan açıklamaya göre, merkezin Arifiye'deki yerleşkesinde uluslararası öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, 73 firma stant açtı.

Sergi ve atölye çalışmalarının yapıldığı etkinlikte,  Abdal Topluluğu, Geyve zeybeği ve Kafkas dansları gibi geleneksel gösteriler sunuldu. Yöresel lezzetlerden, el sanatlarına çeşitli ikramların yapıldığı programda, öğrencilerin de katıldığı ödüllü yarışmalar da düzenlendi.

SADEM'de Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğrenen 1250 uluslararası öğrenci, fakülte ve meslek yüksekokullarında aldıkları eğitimin ardından mezun olarak ülkelerine dönüyor. Böylece kültür elçisi olan öğrenciler, SUBÜ'nün "+1 Eğitim Modeli" kapsamında iş dünyasında yer aldıkları için ticaret elçisi de oluyor.