SADEM: Türkiye ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin Global Kapısı

Çeşitli milletlerden öğrencileri ağırlayan bir eğitim merkezi!

Değişen dünya koşullarına uyum sağlayan, insani değerlere saygılı bireyler yetiştiriyor; Türk kültürü, örf, adet, gelenek ve görenekleri öğrencilere aktarıyoruz.

Daha Fazla Sadem

Neden SADEM ?

Türkçe eğitim sunan bu kurum, öğrencilere uygulamalı bilimlerde güçlü bir akademik altyapı sağlar. İşte SADEM'e kayıt olmanın öğrencilere sunduğu avantajları açıklayan altı temel madde:

Uygulamalı Bilimler Odaklı Eğitim

SADEM, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'ne bağlı, öğrencilere pratik deneyimlerle uygulamalı bilimler alanında güçlü bir eğitim sunar.

Teknoloji Destekli Eğitim

Kahoot , Padlet , Plickers , Quizlet gibi teknolojik alt yapıları kullanarak teknoloji destekli eğitim sunar. Sanal gerçeklik gözlüğü desteği ile dijital ortamda Türkçe öğrenmeyi destekler.

Kültürel Zenginlik

Sakarya şehri ve SADEM, öğrencilere Türk kültürünü deneyimleme fırsatı sunar, böylece öğrenciler akademik ve kültürel olarak zenginleşir.

development

Kişisel Gelişim Programları

SADEM, öğrencilere kişisel gelişimlerine odaklanmaları için dil, liderlik ve iletişim gibi programlar sunar.

Modern Altyapı ve Teknoloji

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin modern kampüs ve kütüphanesi, SADEM öğrencilerine çağdaş öğrenme ortamlarında eğitim alma imkanı tanır.

Uluslararası Topluluk

SADEM, farklı kültürlerden gelen öğrencilere ev sahipliği yapar, böylece öğrenciler küresel düzeyde ilişkiler kurma ve işbirliği yapma becerilerini geliştirir.

SADEM'DE ÖĞRENCİ OLMAK

SADEM'de Mutlu Öğrencilerimiz

Sıkça Sorulan Sorular

Öğrencilerimiz tarafından kurumumuza sorulan en yaygın soruları aşağıda senin için listeledik.

faqs

  • Üniversiteden kabul mektubu (herhangi bir bölüme yerleşmeyi hak ettiğine dair belge) almış olmalıdır.
  • Üniversite kabul mektubu olmayan kişiler de TÖMER kaydı yaptırabilir fakat bu kişilerin ülke içerisinde gerekli olan ikamet belgesi konusunda herhangi bir problemi olmaması gerekmektedir. Sadece TÖMER öğrenci belgesi ile ikamet ALINAMAMAKTADIR.
  • 18 yaşından büyük öğrenci adayı kendisi ya da noter vekâleti ile başka bir şahıs tarafından TÖMER kaydı yaptırabilmektedir. 18 yaşından küçük öğrenci adayları, ailesinden resmi makam/ noter onaylı feragatname ile kayıt olabilmektedir.
  • Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda her eğitim-öğretim dönemi için TÖMER kur ücreti belirlenmektedir. TÖMER kaydı için ilk üç kur ücreti tutarı, SADEM’in eğitim hesabına yatırılarak dekontun kayıt esnasında teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci geri kalan kur ücretini zamanı geldiğinde ödemektedir. Başarısız olduğu her kur için yine ödeme yaparak eğitimine devam edebilmektedir.

  • Üniversite kabul belgesi (elinde varsa)
  • Pasaport/ İkamet Belgesi/ Geçici Göçmen Kimliği
  • İki adet vesikalık fotoğraf
  • Öğrenci bilgi formu (Kayıt esnasında SADEM tarafından doldurtulacak.)
  • Ödeme yapıldığına dair banka dekontu

  • SADEM tarafından ücretli olarak yapılan, Türkçe Yeterlilik Sınavlarından (TYS) herhangi birine kayıt olup Türkçe seviyesi belirlenen öğrenci, başarı sağladığı seviyeden itibaren kayıt işlemlerini tamamlayarak Türkçe eğitimi alabilir.

  • Dersler her kur için genellikle 7 hafta sürmekte ve 7. hafta içinde kur sınavı olmaktadır.
  • 1 kur 7 hafta, 35 gün, 175 saat olarak belirlenmiştir.
  • 1 kur dönemi içerisinde öğrencinin 25 saat devamsızlık yapma hakkı bulunmaktadır. 25 saatten fazla devamsızlık yapan öğrenciler geçerli bir mazeret sunmadığı takdirde o kurda başarısız sayılacak ve kur tekrarı olacaktır.
  • Hastalık, ölüm, doğal afet, savaş, vize problemi gibi geçerli bir sebebi olan bir öğrencinin 1 defa olmak şartı ile okuduğu kuru erteleme/dondurma hakkına sahiptir. Erteleme/dondurma talebini dilekçe yazarak SADEM müdürlüğüne bildiren öğrenci uygun görülürse dilekçesi kabul edilmektedir.
  • Öğrenci ikamet işlemleri, ev taşıma, alışveriş, banka gibi ihtiyaçlarını 25 saat devamsızlık hakkından kullanarak gerçekleştirecektir. Öğretmeni tarafından bu konuda tolerans gösterilmeyecektir.
  • Öğrenci hasta olduğu gün(ler) için sağlık kuruluşundan ıslak imzalı, resmi bir belge (rapor) getirirse izinli sayılmaktadır. Raporlar en geç kurun son haftasından bir hafta önce memurlara teslim edilmelidir.

  • 2022 – 2023 öğretim yılında üniversitenin almış olduğu karara göre 2022 yılından önce üniversiteye kayıt yaptırmış olan öğrenciler B2 sertifikası ile üniversite kaydı yapabilir. 2022 yılından sonra kayıt yaptırmış olan öğrenciler için güz yarıyılından başlamak için B2 yeterli iken bahar yarıyılında başlamak için C1 sertifikası almak zorunlu hale getirilmiştir.