Ana içeriğe atla

Üniversitemiz Dil Eğitimi-Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM)’de, “Sanal Gerçeklik ile Türkçe Öğretimi” Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen bir uygulamadır.  Misafir öğrencilerimiz, burada tanınan imkanlar ile sanal gözlüklerini takarak dil eğitiminde sosyal etkileşimi sağlayan kafe, market, çarşı-pazar, hastane, eczane gibi sanal ortamlara girebilmekte ve Türkçe pratik yapabilmektedirler.

VR gözlüklerle gerçekleştirilen Türkçe öğretimi özellikle “dinleme ve konuşma” dil becerilerine hitap etmekte ve sosyal etkileşimi arttırarak öğrencilerin aktif bir öğrenme faaliyeti içine girmelerini motive etmektedir. Sanal gerçekliğin öğrenme ortamlarında etkin bir biçimde kullanılmasıyla öğrenciler, hem bilgileri daha hızlı ve kolay bir biçimde edinirler hem de öğrendikleri bilgileri gerçek yaşamla bağdaştırma imkanı bulurlar. Dil öğretimini profesyonel bir anlayışla gerçekleştirmeyi amaçlayan SADEM, teknolojik gelişmelerin hızla değişen şartlarına uyum sağlayarak öğrencilerine en iyi imkanlarda dil öğrenme fırsatı sunmaktadır.